您的位置: 首页 > 资源和办公 > 新闻中心 > 学术报告

张亚静教授学术讲座预告

讲座题目:  Variational Methods for Beginners

讲座时间:  2016年06月23日上午14:30-16:30

讲座地点:  理学院9层学术报告厅 (924)

主讲人:  张亚静教授

内容摘要:
​This lecture is an introduction to the variational methods and critical point theory for beginners.  Examples and applications are given to semilinear elliptic equations.
主讲简介:
张亚静, 山西大学教授。他2006年于北京大学获得博士学位,同年进入中科院数学所从事博士后研究工作。曾先后访问德国吉森大学数学所、美国匹兹堡大学数学系。研究兴趣为偏微分方程与非线性分析,近年来发表文章多篇。
正文

This lecture is an introduction to the variational methods and  critical point theory for beginners.  Examples and applications are given  to semilinear elliptic equations.