您的位置: 首页 > 资源和办公 > 新闻中心 > 学术报告

徐俊明教授学术讲座预告

讲座题目:  Restricted Edge-connectivity of Transitive Graphs

讲座时间:  2016.9.26 9:00---10:30

讲座地点:  9号楼7层学术报告厅

主讲人:  徐俊明教授

内容摘要:
This talk is interested in the restricted edge-connectivity of a connected graph, which is the minimum number of edges whose removal results in disconnected and no isolated vertices. For a connected vertex-transitive graph with degree d, it has been proved that its restricted edge-connectivity is between d and 2d-2, and the lower and upper bounds can be attained. A problem confused us more than 10 years is whether there is such a connected vertex-transitive graph with odd degree d (>4) that its restricted edge-connectivity is d+s for any s in [1, d-3]. This talk constructs such a Cayley graph by using semidirect product of groups with replacement product of graphs.
主讲简介:
徐俊明,中国科学技术大学二级教授、博士生导师、中国运筹学会第七、八届理事,中国数学会组合与图论专业委员会第一、二、三届理事,《运筹学学报》常务编委。先后访问过法国巴黎南大学、美国耶鲁大学、中田纳西州立大学、得克萨斯大学达拉斯分校。获“宝钢优秀教师奖”(2007年),中科院首届教学成果二等奖(2008年),指导培养研究生50多名,其中博士研究生23名,2名获“求实奖”,3名获“中科院院长奖”。长期从事图论和组合网络理论的教学和研究工作,著有《图论及其应用》(中英文版)《组合网络理论》(中英文版),其中《图论及其应用》(中文版)被教育部列为全国研究生指定教材(2002年);主持和参与国家自然科学基金项目10项,省部级基金项目6项,发表学术论文200多篇,入选爱思唯尔出版集团公布的2014和2015年论文“高被引用科学家”名录。