李建全教授学术讲座预告-理学院
您的位置: 首页 > 资源和办公 > 新闻中心 > 学术报告

李建全教授学术讲座预告

讲座题目:

讲座时间:

讲座地点:

主讲人:

内容摘要:
主讲简介:
正文

讲座题目:Global analysis of a simple parasite-host model with homoclinic orbits

讲座时间:20171120日(星期一)

讲座地点:9号楼924学术报告厅

主讲人: 李建全教授

摘要:In this talk,a simple parasite-host model proposed by Ebert et al.(2000) is reconsidered.The basic epidemiological reproduction number of parasite infection (R0) and the basic demographic reproduction number of infected hosts (R1) are given. The global dynamics of the model is completely investigated, and the existence of heteroclinic and homoclinic orbits is theoretically proved, which implies that the outbreak of parasite infection may happen. The thresholds determining the host extinction in the presence of parasite infection and variation in the equilibrium level of the infected hosts with R0 are found. The effects of R0 and R1 on dynamics of the model are considered. In particular, it is found that full loss of fecundity of infected hosts may lead to appearance of the singular case.

主讲人简介:李建全,陕西科技大学文理学院,教授,硕士生导师,国家自然科学基金同行评议专家。1986年毕业于太原工业大学数力系应用数学专业,获理学学士学位;1989年毕业于西安交通大学数学系应用数学专业,获理学硕士学位,同年到空军工程大学任教;2004年毕业于西安交通大学理学院应用数学专业,获理学博士学位;2007年12月于西安交通大学控制科学与工程博士后流动站出站;2009年4月应邀访问意大利那不勒斯大学;2017年到陕西科技大学任教。现主要从事种群生态动力学、传染病动力学、病毒动力学的数学建模与研究,发表相关学术论文100余篇,其中被SCI收录40余篇。所参与的研究项目分别于2002年和2006年获教育部高等学校科学技术奖自然科学二等奖。曾主持国家博士后科学基金一项,主持国家自然科学基金项目两项,参两项与国家十二五重大专项研究项目。博士学位论文获西安交通大学和陕西省优秀博士学位论文。2009年与他人合作在World Scientific出版了英文版专著《Dynamical Modeling and Analysis of Epidemics》。