您的位置: 首页 > 资源和办公 > 新闻中心 > 学术报告

杨志坚教授学术讲座预告

讲座题目:  Stability of exponential attractors for a family of semilinear wave equations with gentle dissipation

讲座时间:  4月13日下午3:50

讲座地点:  9号楼924学术报告厅

主讲人:  杨志坚教授

内容摘要:
In this talk, we are concerned with the stability of exponential attractors for a family of semilinear wave equations with gentle dissipation. (i) We propose a new criterion on the existence and stability of a family of exponential attractors depending on the perturbation parameters. (ii) By applying this criterion to the equations, we construct a family of exponential attractors and show their stability on the dissipative exponent.
主讲简介:
   杨志坚,郑州大学理学博士,日本九州大学数理学博士,郑州大学2级教授、博士生导师, 河南省跨世纪学术技术带头人,河南省数学会常务理事。现任美国《Mathematical Reviews》评论员,《Journal of Partial Differential Equations》编委。
   杨志坚教授主要研究非线性发展方程的适定性及对应的无穷维动力系统的长时间动力学行为。主持国家自然科学基金面上项目3项;在国外SCI期刊《J. .Differential Equations》、《Nonlinearity》、《Discrete Contin. Dyn. Syst.:A》、《Commun. Contemp. Math.》、《Appl. Math. Lett.》、\《JMAA》、《Nonlinear Anal.》、《Dynamics of PDE》、《J. Math. Phys.》等发表论文60多篇。主持完成河南省自然科学基金项目6项。获得2000年河南省科技进步二等奖一项。