您的位置: 首页 > 资源和办公 > 新闻中心 > 学术报告

朱梅俊教授学术讲座预告

2019年07月07日 10:35  点击:[]

讲座题目 Liouville theorems on the upper half space 讲座时间 2019年7月9日下午16:10-17:10
讲座地点 理学院9层924 主讲人 朱梅俊
内容摘要 In this talk I will describe  some new Liouville theorems for  solutions bounded from below  to certain linear elliptic equations on the upper half space. In particular, we show that  for   constants are the only   up to the boundary positive solutions to $div(x_n^a \nabla u)=0$ on the upper half space {(x_1, ..., x_n) : x_n>0}. This is a joint work with Lei Wang. 主讲简介 朱梅俊,美国Oklahoma大学数学教授(自1999年),致力于偏微分方程的研究及应用。主要学术贡献有:发明了移动球面法(同李岩岩),引进了一维一般的曲线流(同倪逸龙),发现了逆向Hardy-Littlewood-Sobolev不等式(同窦井波),开创了扩张算子的系统研究。数学文章散见于Duke Math. J,  CPAM,  GAFA, JFA, Adv. Math.;亦有第一作者的应用文章发表于Atmospheric Research。

上一条:王博教授学术讲座预告 下一条: 王志强教授学术讲座预告