您的位置: 首页 > 资源和办公 > 新闻中心 > 学术报告

侯耀平教授学术讲座预告

2019年12月11日 16:03  点击:[]

讲座题目 The spectral radii of the arithmetical structures on the path 讲座时间 2019年12月14日11:00-12:00
讲座地点 九号楼七层学术报告厅 主讲人 侯耀平教授
内容摘要 An arithmetical structure on a finite, connected graph G is a pair of vectors (d,r) with positive integer entries for which (diag(d)-A(G))r= 0, where A(G) is the adjacency matrix of G and entries of r are relatively prime. The set of all arithmetical structures on a graph G is denoted by Arith(G). In this talk, we will study the spectral radii of arithmetical structures on the path. We will prove that the spectral radius of the arithmetical structure (deg,1) is minimum and determine the first half large spectral radii of arithmetical structures on the path. 主讲简介 侯耀平,湖南师范大学二级教授,博士生导师。长期从事代数学和组合数学的教学与研究,主要研究领域为代数图论及其应用,在国内外知名学术期刊上发表论文100多篇。主持完成国家自然科学基金项目多项、湖南省教育厅重点项目和优秀青年项目各一项,是湖南省高校“科技创新团队”项目“复杂网络中的典型数学问题研究”带头人。完成的科研成果2003年和2010年分别获得安徽省科技进步二等奖和湖南省人民政府自然科学奖二等奖。

上一条:范益政教授学术讲座预告 下一条:尹建华教授学术讲座预告